Események
Nincs aktuális esemény.
Műszaki átadás PDF Nyomtatás E-mail

Szerdán tartották a Széchenyi István Egyetem két új oktatási épületének, az Új-Tudástér Oktatási és Közösségi Térnek valamint az INNO-Share Regionális Tudástranszfer Központnak az ünnepélyes műszaki átadását. Amit arról már többször beszámoltunk, az intézmény közel hétmilliárd forintot nyert európai uniós pályázaton a fejlesztéshez. A beruházással olyan tudásközpont jön létre, amely szervesen kapcsolódik a régió gazdaságához és az egyik legkorszerűbb hazai felsőoktatási intézménnyé teszi a győri campust.

A beruházás megvalósításával közel harmadával, 12 500 négyzetméterrel bővült az egyetem oktatási területe. Az új tudástérben kap helyet egyebek mellet a központi aula, a hallgatói szolgáltatások, a módszertani, az oktatásfejlesztési központ, a médiaközpont és a doktori iskola. Az INNO-Share épület funkcióit – ahol az ünnepélyes műszaki átadást tartották – az egyetem rektora vázolta.

A fejlesztés a város gazdasági erősödését is segíti, ahogy arra Somogyi Tivadar alpolgármester utalt köszöntőjében.

A beszédeket követően a kivitelező jelképesen átnyújtotta az épületek kulcsát az egyetem rektorának. Ezzel a műszaki átadás megtörtént, a munkáknak azonban még koránt sincs vége.

A projekt hivatalos befejezési dátuma ez év októbere, de szeptembertől már birtokba vehetik az oktatók és a hallgatók a felszerelt épülteket.

A RevitaTV videója itt látható.