Események
Nincs aktuális esemény.
Információk az egyetemi beruházásokról (13.) PDF Nyomtatás E-mail

Az Egyetemi campus területén megvalósuló beruházásokról az alábbi rövid tájékoztatást adjuk:

•    Az Új-Tudástér épületen és  Inno-Share épületen a belső burkolási, építészeti, gépészeti szerkezetek kiépítése folyik. Megkezdődtek épületen kivüli sétány, a rámpák, az utak és parkrendezési munkálatok.
•    A déli Parkolóház (Igazgatási épület déli oldalán) teljes kapacitásával üzemel. Az épületen állandó videokamerás megfigyelőrendszer működik.  
•    Az északi Parkolóháznál (Laboratórium épülete mögött) az épület szerkezetépítése befejeződött. A burkolási, közműépítési munkálatok folynak.
•    A Laboratóriumi épületben a volt Nagymotor próbaterem átalakítása megkezdődött, az előkészítő munkálatok folynak.

2010. augusztus 12-től az további forgalmi változásokra és korlátozásokra lehet számítani:

•    Az egyetem munkatársai és hallgatói forgalom korlátozás nélkül használhatják parkolásra az új (déli) Parkolóépületet. Ezúton is felhívjuk a figyelmet a parkolóház területén a forgalmi rend betartására, a jelzőtáblák és útburkolati jelek szerinti parkolásra!
•    Útépítési feladatok tovább folytatódnak az új Révfalu-Szigeti híd építésével összefüggésben. A Kálóczy téri körforgalom kialakítása megkezdődött. A Kálóczy tér Templom előtti útszakasza előreláthatóan 2010. augusztus 23-tól egyirányúsításra kerül a Belváros felé, kérjük az útjelzésekre a fokozott figyelmet! Esetileg számítani lehet augusztus végéig a forgalom teljes lezárására is a körforgalom területén.
•    A Egyetem déli oldalán a gyalogos forgalom terelése várható mind a Kálóczy téri körforgalomtól az  Egyetem Igazgatási épületig.  Kérjük fokozott figyelmüket és a keritésekkel, jelzésekkel ellátott gyalogutak használatát!
•    2010. augusztus elejétől megkezdődött és az egyetemi campuson belüli gyalogos utak és a belső közlekedési utak felújítása az Igazgatási épület, a Laboratórium és Tanulmányi épület között és Kollégiumi épületek között. A belső utak korlátozás nélkül használhatóak előreláthatóan 2010 augusztus végétől.
•    Az északi Parkolóház és a volt Nagymotor próbaterem átalakítása  (Laboratórium épülete mögött) munkaterületénél folyamatosan  számítani kell  a közúti forgalom terelésére az Építész műteremház és a Városi-Egyetemi csarnok közötti útvonalon.

A fenti Egyetem fejlesztések minden fázisára kiterjedően továbbra is kérjük türelmüket, együttműködésüket! A beruházás jelentősebb mozzanatairól továbbra is folyamatos tájékoztatást adunk. Segítő együttműködésüket ezúton is kérjük és köszönjük!

A parkolóterületek használatánál továbbra is fokozott figyelmet kérünk, a közúti szabályokat és forgalmi rendet szíveskedjenek betartani!

Kérjük mellőzzék a nem kijelölt területeken (nem burkolt és füves területeken valamint a táblával tiltott útpályán) a parkolást!

Amennyiben a beruházások során bármilyen rendellenességet, indokolatlan kellemetlenséget tapasztalnak, vagy kérdésük lenne a beruházással kapcsolatban, azt ossza meg velünk a  címen!