Események
Nincs aktuális esemény.
Információk az egyetemi beruházásokról (14.) PDF Nyomtatás E-mail

Az Egyetemi campus területén megvalósuló pályázati forrásokból, illetve saját erőből zajló beruházásokról az alábbi rövid  tájékoztatást adjuk:

- Az Új-Tudástér épületen és  Inno-Share épületen a belső burkolási, építészeti, gépészeti szerkezetek építési feladatai a befejezés előtt állnak, megkezdődött a zöldtető kialakítása. A gyalogos forgalmi utakon a campus területén a befejező munkálatok folynak. A parképítési és külső zöldterületi munkálatokat is megkezdte a kivitelező. (TIOP131 projekt)

- A déli Parkolóház (Igazgatási épület déli oldalán) teljes kapacitásával üzemel. Az épületen állandó videokamerás megfigyelőrendszer működik. (Egyetemi sajáterős beruházás)

- Az északi Parkolóháznál (Laboratórium épülete mögött) az épület szerkezetépítése befejeződött, folyamatban van a feljárók, parkolóterek burkolása; külső út és tereprendezési feladatok. (Egyetemi sajáterős beruházás)

- Az Laboratórium E-termének átalakítása befejeződött. (TIOP131 projekt)

- A laboratóriumi épületben a volt Nagymotor próbaterem átalakítása megkezdődött, az előkészítő munkálatok folynak, a régi üzemanyagtartályok eltávolításra kerültek az épület melletti területről. (Egyetem – Audi Motor Hungaria Kft - Győr Város közös finanszírozás)

- 2010. augusztus 24-én megkezdődött a Hallgatói Oktató Klub (BRIDGE) területén az új épületszárny átalakítása a bontási munkákkal. (TAMOP411A projekt)

2010. augusztus 30-tól az további forgalmi változásokra és korlátozásokra lehet számítani:

- Az egyetem munkatársai és hallgatói forgalom korlátozás nélkül használhatják parkolásra az új (déli) Parkolóépületet. Ezúton is felhívjuk a figyelmet a parkolóház területén a forgalmi rend betartására, a jelzőtáblák és útburkolati jelek szerinti parkolásra!

- A Kollégiumok Mosoni-Duna felöli parkolók kiépítésre kerültek. A parkolókat az egyetem munkatársai és hallgatói forgalom korlátozás nélkül használhatják.

- Útépítési feladatok tovább folytatódnak a városi beruházásban megvalósuló új Révfalu-Szigeti híd építésével összefüggésben. A Kálóczy téri körforgalom kialakítása folytatódott, a teljes kialakítás és burkolat építés befejezése 2010. szeptember 10-re várható. A Kálóczy tér templom előtti útszakasza egyirányúsításra került a Belváros felé, kérjük az útjelzésekre fokozott figyelmet fordítsanak! Szeptember közepéig esetileg számítani lehet a forgalom terelésére és rövid idejű lezárására is.

- Az Egyetem déli oldalán a Kálóczy téri körforgalomtól az Egyetem Igazgatási épületig a gyalogos forgalom terelése várható. Az Egyetem területén tájékoztató táblák segítik a terelő utak használatát. Várhatóan 2010. szeptember 5-től az Igazgatási épület előtti gyalogos utak használata is szabaddá válik. Kérjük fokozott figyelmüket és a kerítésekkel, jelzésekkel ellátott gyalogutak használatát!

- Az egyetemi campus területén a beruházás befejező szakaszában új fedett kerékpártárolók kiépítése is megkezdődik, részben a forgalmi utaknál, részben a kollégiumok és a tanulmányi épület melletti gyalogutaknál. További kerékpártárolók kerülnek kialakításra az Új-Tudástér épület alagsorában is. Kisebb forgalmi korlátozások e munkálatok miatt is lehetségesek.

- Az északi Parkolóház és a volt Nagymotor próbaterem átalakítása (Laboratórium épülete mögött) munkaterületénél folyamatosan  számítani kell  a közúti forgalom terelésére az Építész műteremház és a Városi-Egyetemi csarnok közötti útvonalon.

- Az egyetemi campuson a posta és laborépület előtti úton a végleges burkolat kialakítása folytatódik. Ezúton is felhívjuk a figyelmet, hogy a posta előtti út egyirányú forgalmi út az E jelű épület felé!

- Az egyetem Tanulmányi épületében (A-B-C-D épület) az Új-Tudástér épület aulája és a régi aula közötti csatlakozás kialakítása 2010. szeptember 20-ig tart, a régi aula álmennyezetének cseréjével együtt. A Tanulmányi épületben az aula területe csak csökkentett területen használható várhatóan szeptember végéig.

- Az egyetem Tanulmányi épületében (A-B-C-D épület) az ideiglenes bejáratok (E épület felöli illetve az északi oldalán az alagsori) előreláthatóan 2010. szeptember 20-ig működnek. Várhatóan 2010. szeptember 21-től a Tanulmányi épület az Új-Tudástér épület kollégiumok felöli bejáratán keresztül lesz megközelíthető.

A fenti Egyetem fejlesztések minden fázisára kiterjedően továbbra is kérjük türelmüket, együttműködésüket! A beruházás jelentősebb mozzanatairól továbbra is folyamatos tájékoztatást adunk. Segítő együttműködésüket ezúton is kérjük és köszönjük!

Az utak és a parkolóterületek használatánál továbbra is fokozott figyelmet kérünk, a közúti szabályokat és forgalmi rendet szíveskedjenek betartani!

Gyalogos forgalomra javasoljuk, hogy a Belváros felöl a Kálóczy téren át az új épülő körforgalomi csomópont mellett kialakított ideiglenes gyalogúton közelítsék meg az egyetemi campus gyalogjárdáit!

Kérjük mellőzzék a nem kijelölt területeken (nem burkolt és füves területeken valamint a táblával tiltott útpályán) a parkolást!

Amennyiben a beruházások során bármilyen rendellenességet, indokolatlan kellemetlenséget tapasztalnak, vagy kérdésük lenne a beruházással kapcsolatban, azt ossza meg velünk a  címen!